Nieuws

Staking 12 december

15 december 2017

Afgelopen 12 december was de landelijke staking voor onderwijspersoneel primair onderwijs. Ook het personeel van Aventurijn staakte deze dag. Hoewel onze leerlingen onder het voortgezet onderwijs vallen, vallen de leerkrachten onder de CAO PO.
De invulling van deze stagedag was ditmaal aan ons zelf. Er was geen landelijke manifestatie zoals op 5 oktober.
We besloten daarom met een deel van het team om ons in te zetten bij onze stagebedrijven of in de zorg. Zo konden wij ondersteunend zijn bij bedrijven die dat goed konden gebruiken, maar was het tegelijkertijd ook enorm leerzaam.
We willen alle bedrijven die hun deuren opende voor ons bedanken. De reacties waren enorm positief waardoor we helaas ook bedrijven moesten teleurstellen vanwege te weinig personeelsleden om in te zetten. Sommige collega's hebben een leuk stukje geschreven over hun dag.

Anne Marie en Joyce waren naar dagbesteding 'De Plint:
Na een warm onthaal door onze oud stagiare Rosa was het wachen op de clienten. Anne Marie begon met een groepje in de keuken om bami te maken. Joyce mocht de clienten helpen met hun training in het 'gym'lokaal. Na een uur wisselden wij om en stond er uiteindelijk een heerlijke maaltijd op tafel. We werden erg vriendelijk ontvangen en het was een zeer leerzame ochtend. 'tot de volgende staking' waren de afscheidwoorden

Mariska en Sjoukjen waren naar dagbesteding 'de Gris':
Dit is een dagbesteding voor mensen met een niet aangeborden hersenaandoening. Door het slechte weer niet zoveel clienten, maar we konden onze handen uit de mouwen steken in de bakkerij en de sportzaal. Mooi om te doen en fijn om te kunnen helpen bij een kwetsbare, bijzondere en mooie doelgroep.

Marjolein, Karin en Petra in de nieuwe bibliotheek:
Een dag helpen in de nieuwe bibliotheek waar een gezelschapsspelletjes ochtend werd gehouden voor leerlingen die door de staking niet naar school gingen. Er was een warm onthaal! De juffen hadden zelf ook wat spelletjes mee genomen en hebben een hele ochtend mee geholpen met de spelletjes. Uiteindelijk kregen ze van de bibliotheek nog een lunch aangeboden en gingen ze naar huis met een bosje bloemen!

Sylvia en Henny bij de kringloper:
Een ochtendje hard werken op de boekenafdeling. We hebben heel veel dozen met boeken netjes gemaakt en uit de kasten oude boeken die al lang in de kast stonden er uit gehaald. Het was een gezellige ochtend

Adrie, Susanne en Koen bij Carre Pour Travail:
Ad heeft ons goed aan het werk gezet. Begonnen met het sneeuwvrij maken van het terrein. Ook nog geholpen met het repareren van een kippenhok en als kers op de taart leren lassen! Dat was een hele nuttige ochtend!